Další propojení se světem hudby – HP Connected Music

06.02.2013 10:59

Že má společnost Hewlett-Packard blízko k hudbě, o tom snad není nutné pochybovat. Na limitované edici nového ultrabooku HP Envy 15 se podílela společnost Beats Audio a pro milovníky hudby chystá HP další příjemné překvapení – bezplatné stahování muziky ze služby HP Connected music.

V hudebním obraze

HP Connected Music zahájila své fungování v rámci České republiky 9. listopadu 2012. Po spuštění předinstalované aplikace a registraci na vás čeká ohromné množství hudby od vydavatelství Universal Music Group.

Můžete si přehrávat konkrétní skladby, skládat je do playlistů, poslouchat podcasty, ale i stahovat tracky. Nespornou výhodou je, že za stažení prvních třiceti písniček neplatíte ani korunu. K zakoupení notebooků z řady Pavilion, Envy nebo Pressario získáte nyní voucher na bezplatné stažení dalších 300 položek.

Windows 8 nebo nic 

Bohužel, každá mince má svůj rub i líc a nejinak je tomu i v případě HP Connected Music. Nová služba sice poběží jak na desktopech, tak na notebookách, ale využívat ji mohou pouze uživatelé nově zakoupených notebooků Hewlett-Packard s předinstalovaným operačním systémem Windows 8.

Republika „utřinosů“

Podobných služeb proběhlo Českou republikou hned několik, ale protože ji nadnárodní korporace považují za neperspektivní trh, popřípadě naráží na místní legislativu, některé se zde dlouho neohřály.

Alternativou bývalo například streamované rádio s možností personalizovaného poslechu last.fm. Nad ním ale spadla klec přesně 15. ledna, kdy vstoupily v platnost nové licenční podmínky. Ty  last.fm přeměnily na sociální síť, protože ve většině zemí skončil bezplatný poslech hudby.

Smůlu mají Češi i v případě Spotify, které bezplatný poslech hudby podporuje téměř všude, kromě české kotliny.