Dotkněte se Windows 8. Nyní i na gadgetech od HP

04.12.2012 23:03

Každý, kdo někdy viděl alespoň jeden screenshot z nového operačního systému od Microsoftu, musel už na první pohled rozeznat, že nejlépe svůj potenciál naplní hlavně v dotykových přístrojích. A protože Hewlett-Packard spolupracuje se společností z Redmondu už dlouhá léta, i jeho nabídka se novému Metro stylu částečně přizpůsobila.

Tablet a notebook v jednom

Zařízení z dílny HP s operačním systémem Windows 8 si už nyní můžete pořídit hned několik, zato z čistě dotykových novinek zatím není žádná oficiálně k dispozici. Už během prosince se však můžeme těšit na uvedení HP Envy x2.

Za cenu startující na 24 190 Kč získáte plnohodnotný tablet, který za pomocí magnetu šíkovně zasadí do rámečku spojeného se zbytkem šasi. Jedním cvaknutím tak přeměníte svůj tablet na celkem plnohodnotný notebook. Dotykový HD displej tabletové části má úhlopříčku 11,6“. Těšit se můžete na ozvučení s technologií Beats Audio, 8 megapixelový foťák a NFC technologii.                      

Když si businessman chce sáhnout

Na poli dotykových zařízení se Hewlett-Packard nepohybuje jako úplný nováček (připomeňme telefony Palm, tablet PC EliteBook 2740p nebo vloni uvedený TouchPad). Stimul v podobě Windows ale donutil HP k vývoji nového desetipalcového tabletu ElitePad 900, který bude čeřit vody hlavně v business třídě.

Ke koupi budou i rozšíření Smart Jackets, která dovedou rozšířit hardwarovou konektivitu celého zařízení anebo navýšit výdrž baterie. O ceně se zatím dá jen spekulovat, nicméně, alespoň pro představu, konkurenční Lenovo si svůj tablet Yoga 13 cení na necelých 30.000 Kč. Více se dozvíme během ledna 2013.

Notebook s výhodami tabletu

Osm hodin v provozu, 14“ HD displej a Intel® Core™ i5-3317U. To na notebook nejsou vůbec špatné parametry.  Přidejme k tomu dotykovou obrazovku, kterou HP Envy 4-1160ec TouchSmart Ultrabook disponuje, a cenu začínající na 23.000 Kč. Po jeho bližším prozkoumání se nejeden člověk začne těšit na Vánoce.

Na trh přišel už letos v listopadu a díky němu už teď můžete poznat, jestli vám „osmičky“ na dotek sednou nebo ne.